keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Uusia tuulia

Ohhoh, onpa taas aika rientänyt, eikä uusia kirjoituksia ole tullut kirjoitettua. Tähän syynä on lähinnä se, että uudenvuoden tienoilla sain vihdoinkin töitä! Töiden myötä tuli myös pikamuutto toiselle paikkakunnalle, ja nyt olen muutaman viikon täällä asustellut. Viikonloppuisin reissaan kotiin, jossa mies ja lapsi odottelevat :)

Aloitin 4.1. myös sokeriherkkulakon, joka kestää 70 päivää. Nyt on siis menossa 31. lakkopäivä. Koska herkkuhammasta kuitenkin välillä kolottaa, olen tässä muutaman viikon aikana leiponut sokerittomia kakkuja. Tässä ohje pariin:

Smoothiekakku

Pohja:
n. 1dl kaurahiutaleita
n. 2dl suolaamattomia cashewpähkinöitä
> blenderissä sekaisin, ei ihan "jauhoksi", että jää pureskeltavaa
> kaada kulhoon, sekoita joukkoon sen verran öljyä (rypsi/rapsi/muu neutraali), että saat sekoitettua pähkinöistä ja kaurahiutaleista vähän kiinteämmän "massan"
> kaada "massa" leivinpaperoidun irtopohjavuoan (n. 18cm halkaisijaltaan) pohjalle ja painele tasaiseksi

Täyte:
500g mansikoita
200g mustikoita
1 banaani
1prk (250g) maustamatonta rahkaa
200g maustamatonta jogurttia
7 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta kattilassa mustikat ja mansikat. Paloittele banaani blenderiin ja lisää sekaan mustikat ja mansikat (ilman sitä "lientä", joka jää kattilaan kiehautuksen jälkeen!). Sekoita marjat ja banaani blenderissä. Saa tulla ihan kunnolla juokseva soosi. Sekoita kulhossa rahka + maustamaton jogurtti, kaada perään marja-banaanimömmö ja sekoita kaikki tasaiseksi. Kiehauta kattilassa n. 0,5dl vettä ja sekoita siihen liivatteet. Kaada liivatelitku ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan, anna hyytyä jääkaapissa yön yli (suosittelisin ainakin 5-6h).






Avokado-suklaamoussekakku

Pohja:
n. 3dl cashewpähkinöitä (suolattuja ja suolaamattomia)
vajaa desi kaurahiutaleita
Vähän öljyä
> blenderissä pähkinät ja kaurahiutaleet sekaisin/pienemmäksi
> kaada kippoon ja lisää öljyä sen verran, että saat tehtyä pähkinöistä ja kaurahiutaleista "massan"
> kaada massa leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaiseksi
Tässä vaiheessa laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Täyte:
4 kypsää avokadoa
n. 2dl mantelimaitoa
1prk sokeroimatonta pilttiä/bonaa (esim. banaani, omena, mango..)
n. 1dl tummaa (sokeroimatonta) kaakaojauhetta
Hunajaa makeutukseksi oman maun mukaan (itse pistin n. 3-4rkl)
4 liivatelehteä

Muussaa avokadot blenderissä, lisää mantelimaito, piltti ja kaakaojauhe -> sekoita blenderissä tasaiseksi, ja lisää sekaan hunajaa (maistele välillä, että tiedät milloin on tarpeeksi makeaa) oman maun mukaan. Kaada täyte kulhoon, kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja sekoita liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 5h, mieluiten yön yli, niin kakku ehtii maustua. Koristele esim. pähkinärouheella. 






Etenkin tuo jälkimmäinen kakku oli minun makuuni, suklaan ystävä kun olen :P Maistui suklaavanukkaalta! 

Sokerittomuus on tehnyt hyvää paitsi mielelle myös keholle. Otin eilen kuvia, koska vaikka vaaka nyt ei hirveästi vielä tulosta näytäkään, niin housut alkavat pudota päältä ja yksi vanha takki päällä pystyy jo hengittämään ja liikkumaan kunnolla. 


Tämä kuva on joulukuun lopulta. Hirveä turvotus päällä, vaikka kovasti yritän vetää mahaakin sisään. Huonolla menestyksellä.


Tämä on sitten taas eiliseltä. Oikealla puolella kyljen kohdalla näkyy jokin outo valkoinen uloke, ilmeisesti pöydänreuna tms. Eihän noissa kuvissa nyt mitään ihan hirrrrveän isoa eroa ole, mutta onpahan kuitenkin, varsinkin kun ottaa huomioon että ylemmässä kuvassa yritän vetää mahaa sisään ja alemmassa vain yritän seistä suorana. 


Semmoisia kuulumisia siis tänne suuntaan :)




1 kommentti:

  1. Upeita reseptejä sulla tässä blogissa! Kokeilenpa noita kaikkia. Kiitos!

    VastaaPoista