maanantai 3. elokuuta 2015

Syksyä ilmassa

Tänään tuntui ihan syksyltä. Tai itse asiassa jo eilen. Johan tässä olikin pitkä ja kuuma kesä.. Noh, ainakin jossain Kreikassa varmaan oli. Tykkään syksystä, koska silloin on kaikkein parhaimmat lenkkeilysäät. Jos ei laske niitä päiviä, kun sataa ja myrskyää. Jos unohdetaan ne, niin tykkään syksystä. Kuulaat ja kirkkaat päivät, jolloin ei ole liian kylmä tai liian kuuma. Parasta. Syksyssä on myös tietynlaista tunnelmaa. Aiemmin tykkäsin polttaa kynttilöitä iltaisin, mutta viime vuosina se on tuon lapsen vuoksi vähän jäänyt. 

Syksy, tai kesän loppu, on myös aina hyvä aika pohdiskella uusia tavoitteita ja toimintatapoja. Ei ole mikään oma keksintöni, sillä naistenlehdetkin pursuavat tähän aikaan vuodesta (kuten myös joulukuun lopussa) vinkkejä päästä eroon "kesäkiloista". Kesäkiloja minulla ei ole, mutta painoni ei edelleenkään myöskään laske, joten olen miettinyt, pitäisikö syksyn aikana panostaa enemmän aerobiseen liikuntaan kuin salitreeniin. Kyllähän minulla kehonkoostumus on salitreenin ansiosta muuttunut, mutta haluaisin nähdä jotain tuloksia vaa'allakin. Vuosi sitten keväällä laihduin ahkeran spinningpyörän polkemisen ansiosta 8 kiloa viidessä kuukaudessa, vaikka ruokavalioni ei ollutkaan täysin kunnossa. Nyt junnailen parin-kolmen kilon sisällä, vaikka syön paremmin. Täytyy itse asiassa tunnustaa, että viikko sitten otin uudestaan kokeiluun 5:2-dieetin. Kokeilin sitä pari vuotta sitten, mutta en jaksanut kuin muutaman viikon, koska silloin väsymys oli vielä infernaalisempaa kuin nyt. Paastopäivät olivat viime viikolla maanantai ja keskiviikko, tällä viikolla tiistai ja torstai. Paastopäivinä en treenaa, sään salliessa saatan käydä kävelyllä. Ajattelin nyt siis lisätä aerobista liikuntaa ja tehdä salitreenit (koko kroppa) kahdesti viikossa. Muuten sitten juoksua ja spinningiä. Ja kävelyä. 

Tämmöinen lyhyt mietiskely tähän väliin. Ihanaa syksyistä elokuuta!

2 kommenttia:

 1. Syksy on mun mielestä myös parasta aikaa lenkkeillä. Tosin menen myös myräkässä lenkille 'mielelläni' koska siellä ei ole sitten kukaan näkemässä meikäläisen kärsimystä.. ;)
  Minäkin päätin että 2 kertaa viikossa salia riittää ja loput lenkkeilyä tms. Enempään ei meikäläisen anti-liikunnanharrastajan mielikään taivu (eikä aikataulukaan...).
  Terveisin, Serendipity81

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit, Serendipity :) Nyt kun itsekin tarkemmin mietin, niin minulla parhaat juoksukokemukset ovat nimenomaan sateisilta päiviltä :D En nyt missään kaatosateessa koskaan lenkkeile, mutta semmoinen pieni tihkusade ja vastatuuli aina saavat yrittämään kovemmin.

   Poista