keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Kukkakaalipizzaa ja kasvissosekeittoa

Olen nyt pari viikkoa ollut taas kohtuullisen terve. Ensimmäisellä "terveellä" viikollani vain lenkkeilin, viime viikolla uskalsin jo mennä salillekin. Viikonlopun talkoot, juhlat ja kummitytön synttärit kuitenkin vaikuttivat sen verran paljon liikuntoihin, että ne salikerrat jäivät yhteen. Tämäkin viikko on hankala liikkumisen suhteen, koska mies on perjantai-iltaan asti työmatkalla, ja tuon 3-vuotiaan kanssa liikkuminen on vähintäänkin haasteellista. Kärryissä ei viihdy, tanssipelit (joita ennen pelailtiin useinkin) eivät kelpaa koska "En osaa tanssia!!1" jne. Lisäksi koko ajan sataa vettä. Viikonlopun ajattelin sitten pyhittää liikunnalle, salille aion mennä kumpanakin päivänä, mutta en vielä ole varma mitä siellä teen (siis teenkö lihaskuntotreeniä kumpanakin päivänä vai vain toisena, ja toisena sitten esim. spinningiä). 

Viime viikolla tein kukkakaalipizzaa, koska olen siitä niin monesta paikasta kuullut. Tässä ohje:

1 kukkakaali (minulla oli n. 650g)
1 ½ rkl oliiviöljyä
2dl juustoraastetta (käytin mozzarellaa, mutta muutkin käyvät)
1 muna

Ensin raastetaan kukkakaali. Siitä tulee hirveä sotku. Raastamisen jälkeen tuo kukkakaalimurusotku ruskistetaan pannulla (minä en kyllä jaksanut kovin kauaa ruskistaa :D) oliiviöljyssä.


Tämän jälkeen sekaan sotketaan muna ja juustoraaste. Kaikki aineet siis sekaisin ja sitten siitä painellaan pellille ohut levy.

Pohjaa esipaistetaan uunin alatasolla n. 10 minuuttia. Sen jälkeen se otetaan uunista ja laitetaan täytteet. Ensin tomaattikastike (voi käyttää esim. valmista pastakastiketta tai mitä nyt yleensäkin pizzan päälle kastikkeeksi pistää, minä käytin mieheni tekemää pizzakastiketta), sitten vähän juustoraastetta pohjalle. Sen jälkeen levitin päälle ilmakuivattua kinkkua ja tuoretta mozzarellaa. Tämän jälkeen koko komeus nakataan uuniin vielä n. 15 minuutiksi.

Minun OLI TARKOITUS laittaa uunista ottamisen jälkeen pizzan päälle tuoretta basilikaa, mutta en muistanut ostaa sitä, joten en sitten laittanut. Lopputulos näytti tältä:

Maku oli mielestäni todella hyvä, rakenne vähän outo. Kukkakaalin maku ei minun mielestäni puskenut mitenkään voimakkaasti läpi, mutta jos ei YHTÄÄN tykkää kukkakaalista, niin ei kannata tehdä :D


Toista herkkuani tein tällä viikolla. Nimittäin kasvissosekeittoa. Sen ohje onkin helppo ja yksinkertainen:

4 porkkanaa
1 bataatti (pieni)
1 sipuli
½ kukkakaali
(reilu ½ pakettia Koskenlaskijaa)

Porkkanat, bataatti ja sipuli kuoritaan ja pilkotaan, pistetään kattilaan. Kukkakaalikin pilkotaan ja pistetään kattilaan. Vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Sitten kun vesi kiehuu, pistetään sekaan kasvisliemikuutio/kasvisfondi tms. Keitellään niin kauan että kasvikset ovat sopivan pehmeitä soseutettavaksi. Soseutetaan ja sitten sekaan laitetaan Koskenlaskijaa (itse käytin ihan sitä tavallista, mutta muutkin maut käyvät), kannattaa leikata se Koskenlaskija-köntti tarpeeksi pieniksi paloiksi, että se sulaa keittoon järkevässä ajassa. Parasta tuo keitto on mielestäni pekonin kanssa. Pekoni siis paistetaan mukavan rapeaksi ja leikataan pienemmiksi paloiksi ja laitetaan keiton päälle. Tähän tapaan:


Semmoinen ruokapostaus tällä kertaa, ehkäpä viikonloppuna pääsen kirjoittamaan jotain treeneistäkin :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti